torstai 18. elokuuta 2016

Chutney karviaisista

Vielä karviaisia! Ajattelin tehdä vielä loppukesän raparperista chutneyta, jota tein alkukesästä. Ohje saavutti suuren suosion! Mutta kuinka ollakaan, tuolloin unohdin kuvata sen! No, mennessäni keräämään raparperinvarsia, sain huomata, ettei raparperista ollut paljoa jäljellä; se oli jäänyt puun alle! Pihaltamme nimittäin kaadettiin muutama puu. Muita tuhoja ei onneksi sitten sattunut. Karviaissato on ollut hyvä ja päätin tehdä lopuista vihreistä (vai ovatko ne sittenkin keltaisia?) karviaisista chutneyta. Onneksi niin, sillä chutney onnistui oikein hyvin ja on mukava lisä monen suolaisen ruoan kaverina.

Chutney karviaisista

2 l karviaisia
tilkka vettä
3 tähtianista
2 kanelitankoa
5 punaista chiliä , Rawit (tai tulisuuden ja maun mukaan)
valkopippuria
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl väkiviinaetikkaa
5-6 dl hillosokeria

Laita karviaiset vesitilkan kanssa kattilaan ja keitä miedolla tulella, kunnes karviaiset pehmenevät. Lisää samalla mausteet, halkaise chilit, mutta laita kokonaisena. Lisää etikka, kiehauta ja lisää hillosokeri. Keitä 10 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja kaada chutney puhtaisiin hillopurkkeihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti