lauantai 10. syyskuuta 2016

Puuro miehen tiellä pitää

Ruispuuro, marjapuuro, rukiinen ja marjainen aamiaispuuro. Tämä aamu valkeni sateisena ja koleana. Uunia ei tarvitse vielä lämmittää, mutta vatsa kaipaa jotain lämmintä. Viikko takaperin aamiainen nautittiin huoltoasemalla Juvalla ja sieltä bongasin Rapion myllyn tuotteita. Mustikat, puolukat ja muut marjat viimeistelevät tämän herkkupuuron.

Ruismarjapuuro

1 l vettä
2.5 dl rouheisia ruisjauhoja (esim. Rapion myllyn rouheinen ruispuurojauho)
pari kourallista jäisiä mustikoita
pari kourallista jäiriä puolukoita
1/2 tl suolaa

lisäksi
jäisiä marjoja, hilloa

Kiehauta vesi, vatkaa ruisjauhot joukkoon ja hauduta puuroa hiljalleen 40-60 minuuttia välillä sekoittaen. Puolen tunnin jälkeen lisää puolukat ja mustikat joukkoon. Mausta puuro suolalla. Tarjoa marjojen ja hillosilmän kera.


Ihanan pehmeä ruispuuro on niin terveellinen aamiainen, että pieni hillosilmä ei ole pahasta! Puolukkapäärynähillo, jota keittelin joku aika sitten, maistuu erityisesti tämän puuron kanssa.


3 kommenttia:

  1. Niin kauniin värinen puuro, että tästä tulee hyvälle mielelle jo katsellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäät! Veteen keitettynä ruispuuro on kyllä aika surkean näköinen, marjat piristävät kummasti!

      Poista
    2. Näinhän se on :) ruispuuro on hyvää jo sellaisenaan, mutta uskon että tällä pohjalla tulee extrahyvää.

      Poista